DR. M.F. NOORMAN VAN DER DUSSEN
cranio maxillo facial and aesthetic surgeon
 
 

De dokter op een zwarte lijst

 
 
Topics
 • De dokter op een zwarte lijst
 • Face lift - MACS
 • Face lift - SMAS
 • MRSA
 • A history of beauty
 • Digital research
 • Ideal proportions
 • Documentary: Deborah Nicole
 • Ons is opgevallen dat we op een zwarte lijst terecht zijn gekomen. Daar schrokken wij toch wel van. Na enig onderzoek blijkt het om een website te gaan welke een BIG-registratie uit 2001 citeert. Hoewel de informatie legitiem is, vinden wij het belangrijk het ťťn en ander toe te lichten. De registratie staat op de website www.zwartelijstartsen.nl onder de volgende link:

  https://www.zwartelijstartsen.nl/zwartelijst_arts/noorman-van-der-dussen-m-f/

  Waar gaat het om?

  Het betreft een registratie in het zogenaamde BIG-register. Dit register wordt bijgehouden door het CBIG, een uitvoeringsorganisatie van het Ministerie van Volksgezondheid, in het kader van de Wet BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). In dit register worden artsen, chirurgen en ander medisch personeel opgenomen naar aanleiding van onethisch handelen. Dokter Noorman van der Dussen staat inderdaad ingeschreven in dit register. De reden voor inschrijving is: "Onheuse bejegening, onjuiste behandeling en/of verkeerde diagnose en verstrekking van onvoldoende informatie" (BIGregister, Ministerie van VWS, 4 okt. 2001, reg.nr. 79023015101).

  Wat is er gebeurd?

  Het betreft een zaak van Ī 15 jaar geleden waarbij een patiŽnt de operatie waarvoor zij al een paar keer een consult had gehad, ingeboekt en afgezegd had, deze toch graag voor het nieuwe jaar inging gedaan had willen hebben i.v.m. geldelijke teruggave van haar verzekering. Dr. Noorman van der Dussen heeft aanraden bij een bevriende arts te vragen of er plek is in zijn ziekenhuis en dan zouden zij de operatie samen uitvoeren.

  Zo geschiedde, echter was de apparatuur om de ingreep endoscopisch uit te voeren niet aanwezig, hetgeen haar telefonisch wel verteld is, maar zij had het idee dat zij op de dag van de operatie voor het blok was gezet en een coronaire snede in de maag gesplitst was. Uiteraard was zij vrij om de ingreep kosteloos te annuleren.

  De nazorg die overgedragen was aan de andere dokter omdat het een ander ziekenhuis betrof vond de patiŽnte niet afdoende. Die andere dokter heeft op haar klacht niet sympathiek gereageerd en Dr. Noorman van der Dussen wordt verweten dat hij daar geen actieve afstand van heeft genomen.

  Lessen geleerd

  De diagnose en de uitvoering van de ingreep zijn dus goed verlopen, echter was het proces geen gangbare (dit omdat de dokter flexibel wilde zijn en met de patiŽnt mee dacht) waardoor er blijkbaar onduidelijkheid heeft kunnen ontstaan.

  Dit is ook een leerproces geweest voor ons in die zin dat wij geen ongebruikelijke stappen meer maken om op die wijze tegemoet te komen aan de wensen van de patiŽnt.

  Mocht u hierover nog meer vragen hebben, dan kunt u ons hierover natuurlijk bellen op het onderstaande nummer.

  0032-471955399